четвъртък, 19 декември 2013 г.

НА СКИ В ШВЕЙЦАРИЯ - ЦЕРМАТ



Цермат е швейцарски курорт в Пенинските Алпи. Достъпът до него е възможен посредством влак, а за придвижване във вътрешността на селището се използват само и единствено електромобили, тъй като автомобилите са забранени. А железницата можете да хванете от Цюрих, където е най-близкото международно летище. Заедно със Сен Мориц това е един от най-известните места за любителите на зимните спортове в Швейцария. Тъй като Цермат е разположен в подножието на връх Матерхорн, гостувайки в града може да се включите в някоя от организираните групи за покоряването му. С какво е известен този четирихилядник:
Височината му е 4478 метра и се слави като най-късно покорения от всички първенци в Алпите. Изкачването му е доста опасно и поради тези причини са изградени помощни съоръжения за начинаещите алпинисти. Любителите на сладките изкушения веднага ще познаят силуета му, тъй като той е изрисуван на опаковките на шоколада Toblerone.



Цермат предлага една вълнуваща атракция за скиорите - хели ски. Това е комбинация от ски и хеликоптер. Иначе ще рече, че хеликоптер Ви закарва до писти, далеч от тези за масови спускания и тук може да се насладите на екстремно преживяване в "див" сняг. А ако обичате да се движите по утъпкани маршрути ще имате избор между 360 километрова мрежа, включваща трасета с различна трудност. И тъй като Швейцария е родината на фондюто, в Цермат ще намерите най-стария фондю ресторант - Cafe DuPont.

Резервирай хотел в Цермат, където 338 места за настаняване са на Ваше разположение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар